Ons koor is, zoals de naam al zegt, een gezellig en gemengd meezingkoor opgericht op 1 februari 2010. Sinds april 2014 stond ons koor onder leiding van dirigent Ad Dekkers. Ad heeft met zijn enthousiaste manier van dirigeren de juiste noot weten te raken en ons koor op een hoger niveau gebracht. Na meer dan 8 jaar heeft hij in overleg met het bestuur besloten afscheid te nemen van ons koor. Wij respecteren zijn besluit.

Lia Franken heeft voorlopig het stokje van Ad overgenomen en staat nu voor ons koor. Yvonne Woestenberg is door het bestuur gevraagd om Lia te vervangen bij afwezigheid. Met beide dames zijn wij heel blij en zien de toekomst met vertrouwen tegemoet.

Wij zijn aangesloten bij de Bond voor Smart & Levensliederen, en als vereniging ingeschreven bij de K.V.K.
Wij treden op voor iedereen die samen met Meezingkoor Meepesaant de bewoners en gasten een gezellige zangmiddag/avond wil bieden, dus heeft u interesse in een optreden, neem dan vrijblijvend contact op. 
Al onze optredens zijn een belevenis op zich, wij stralen sfeer en gezelligheid uit, door het geven van en het ontvangen zangplezier, daar gaan wij voor als koor! Wij zingen voornamelijk Nederlandstalig, maar hebben ook enkele Duits- en Engelstalige nummers op ons repertoire staan. Voor iedere gelegenheid en publiek proberen wij een passende selectie uit ons repertoire te halen, altijd in overleg met de aanvrager.
Het koor beschikt over een eigen geluidsinstallatie, geschikt voor binnen en buiten optredens compleet met koormicrofoons en zelfversterkende monitors.
Wij werken met muziekbanden, zodat wij altijd kunnen rekenen op een volledig orkest! Wij prijzen ons gelukkig met onze eigen geluidsdame Ans en als reserve Toon. Meezingkoor Meepesaant is een open vereniging zonder drempels, daarom is er geen selectie op stemkwaliteit, ook is het niet nodig muziek te kunnen lezen. Gezelligheid en sfeer vindt plaats iedere donderdagavond tijdens de repetitie bij MFA ’t Kruispunt waarbij we onze stembanden trainen en “Meepesaant” onze kelen smeren! MFA ’t Kruispunt ! Wat wij vragen van onze leden is het wekelijks  bijwonen van de repetities als voorbereiding voor de optredens waarbij onze leden als vanzelfsprekend ook aanwezig zijn! Omdat er bij optredens regelmatig trapjes en podia beklommen moeten worden is het een must een zodanige mobiliteit te hebben dat onze leden dit zelfstandig kunnen. Naast een gezonde inspanning, wat zingen zeker is, staat ook gezelligheid hoog in ons vaandel, daarom is er na de repetitie nog tijd voor een ongedwongen gezellig samenzijn ! Op dit moment is er bij ons koor nog plaats voor 3 nieuwe leden. U bent van harte welkom een kijkje te nemen tijdens een repetitieavond.  
(Elke donderdag van19:30 tot 21:30 uur in de theaterzaal van MFA het Kruispunt 
Sinopelstraat 1, 5044 KP  Tilburg)
Verleden 2010
Heden 2022
Optreden in 2022